انجام پایان نامه ی دکتری رشته مدیریت گرایش بازاریابی. چگونه؟
انجام پایان نامه ی دکتری رشته مدیریت گرایش بازاریابی
در انجام پایان نامه های دکتری مختص رشته مدیریت، باید خاطر نشان کرد، به دلیل اهمیت گرایش مدیریت بازرگانی و گستردگی زیاد آن، پایان نامه های دکتری در این گرایش خود دارای سه زیر گرایش مختلف می باشد، که عبارتند از:
- پایان نامه های دکتری رشته ی مدیریت بازرگانی گرایش مدیریت بازایابی
- پایان نامه های دکتری رشته ی مدیریت بازرگانی گرایش استراتژیک یا سیاست گذاری بازرگانی
- پایان نامه های دکتری رشته ی مدیریت بازرگانی گرایش مدیریت منابع انسانی
همانطور که مشخص شده، همه ی این سه زیر گرایش مختص به گرایش دکترای مدیریت بازرگانی می باشند. در اینجا به بررسی پایان نامه ی رشته ی مدیریت بازرگانی در گرایش مدیریت بازاریابی خواهیم پرداخت.
قبل از نگارش و تهیه ی پایان نامه مقطع دکتری بازرگانی در گرایش مدیریت بازاریابی بایستی طرح پیشنهادی اولیه یا همان پروپوزال تهیه شود. در نگارش طرح پیشنهادی اولیه دانشجو بایستی نکات مهمی را در نظر بگیرد که عبارتند از:
مشاوره دائمی و گرفتن راهنمایی از استاد راهنما برای انتخاب موضوع مناسب و جدید، به بیان دیگر موضوع برای انجام پایان نا مه دکتری رشته ی مدیریت بازرگانی گرایش بازاریابی تکراری نباشد، و کارآمدی داشته باشد یعنی به مشکل یا مسائله ای بپردازد که نیاز جامع علمی و یاجامع هدف می باشد. متن پرووزال بایستی شفاف و به دور از ابهام و ایجاز باشد و همچنین بایستی منسجم باشد و از پراکنده نویسی در آن پرهیز شود. قواعد و اصول نگارش بایستی در متن لحاظ شود و بایستی متن چندین مرتبه بازنگری و ویرایش شود تا عاری از هرگونه اشتباه دستوری، و معنایی باشد و علائم و نشانه های نگارشی در آن بدرستی استفاده شده باشند. واز همه مهمتر متون درج شده در پروپوزال نبایستی از جایی کپی برداری شده باشند.
حال به بررسی قسمتهای یک پروپوزال می پردازیم، برای پایان نامه ی دکتری رشته ی مدیریت بازرگانی گرایش بازاریابی، قسمتهای یک پروپوزال به شرح زیر می باشند:
عنوان:نحوه ی نگارش عنوان برای پروپوزال و در نتیجه پایان نامه دکتری رشته ی مدیریت بازرگانی گرایش بازاریابی بسیار مهم است. عنوان نبایستی خیلی کوتاه یا خیلی بلند باشد، و باید هدف تحقیق را بدرستی نشان دهد.
چکیده: کمتر از صد و بیشتر از صدو پنجاه کلمه نباشد، قسمتهای مهم تحقیق به اختصار باید ذکر شود، طوری که با خواندن آن خواننده بتواند اصل تحقیق صورت گرفته در پایان نامه ی دکتری رشته ی مدیریت بازرگانی گرایش بازاریابی را درک کند، معمولا قسمتهای مقدمه، بیان مسائله، پیشینه ی تحقیق، پرسش ها، روش ها و فرآیندهای انجام تحقیق به اختصار در این بخش می آیند.
مقدمه و تاریخچه ی تحقیق: به طور مختصر در خصوص موضوع تحقیق پایان نامه دکتری مدیریت بازرگانی گرایش بازاریابی و تحقیقات و مطالعات قبلی بحث می شود.
بیان مسئله: با انجام پایان نامه ی مقطع دکتری رشته ی مدیریت بازرگانی گرایش بازاریابی قرار است چه مشکلی حل شود، چه نیازی به انجام این تحقیق بوده است، چرا باید این تحقیق انجام می شده.
مرور ادبیات تحقیق: در این بخش ادبیات تحقیق پیشینیان به اختصار مورد بررسی قرار می گیرد. دیگر پژوهشگران در پایان نامه های و رساله های خود چه نتایجی بدست آورده اند، از چه روشهای بهره گرفته اند. این بخش خود در پایان نامه ی دکتری مدیریت بازرگانی گرایش بازاریابی با تفصیل بیشتر شرح داده می شود.
هدف و پرسشهای تحقیق: هدف اصلی از نگارش این پایان نامه ی دکتری مدیریت بازرگانی گرایش بازاریابی چیست، پرسشهای تحقیق چه می باشند. به چه موضوع یا موضاعاتی این تحقیق نمی پردازد.
روش انجام تحقیق: در اینجا ذکر می شود که در انجام این رساله ی دکتری مدیریت بازرگانی گرایش بازاریابی از چه روشی برای جمع آوری اطلاعات، تجزیه و تحلیل داده ها استفاده شده، و روش انجام تحقیق و مراحل انجام آن چگونه بوده است. به طور مثال روش انجام تحقیق کمی است، یا کیفی و یا مجموعه ای از هر دو روش می باشد.
ابزار انجام تحقیق: برای نگارش پایان نامه ی دکتری رشته ی مدیریت بازرگانی گرایش بازاریابی از چه ابزاری برای جمع آوری اطلاعات استفاده می شود،به عنوان مثال از چه پرسشنامه برای جمع آوری اطلاعات استفاده خواهد شد.
اهمیت و پیامدهای انجام تحقیق: نگارش این پایان نامه ی دکتری در رشته مدیریت بازرگانی گرایش بازاریابی چه اهمیتی دارد، چه نتایج با انجام این تحقیق بدست خواهد آمد، و در نتیجه چه فوایدی برای جامع علمی و چه دستاوردهای برای دنیای واقعی در خارج از محیط دانشگاهی خواهد داشت.
طرح کار و زمانبدی انجام تحقیق: در این قسمت بیان می شود که نگارش پایان نامه ی دکتری مدیریت بازرگانی گرایش بازاریابی چقدر طول می کشد، چه مراحلی در چه بازه ی زمانی انجام خواهند شد، به زبان ساده تر طرح زمان بندی نجام کار نشان می دهد چه کارهای در طول چه زمانی انجام خواهند شد.
نتایج تحقیق: با انجام این رساله ی درمقطع دکتری رشته ی مدیریت گرایش بازاریابی قرار است چه نتایجی حاصل شود. در این بخش همچنین محدودیت های انجام تحقیق هم ذکر می شوند.
منابع و ضمایم تحقیق: در این بخش منابع معتبر و موثقی که در نگارش پایان نامه ی دکتری رشته ی مدیریت بازرگانی گرایش بازاریابی مورد استفاده قرار می گیرند ذکر می شوند. ضمایم می تواند شامل جداول، برنامه های نرم افزاری ، چارت ها، دیاگرام و…، باشد. نکته ی مهم این است که منابع و ضمایم بایستی حتما با گرایش رشته ی مدیریت بازاریابی مرتبط باشند.
بهتر است طرح پیشنهادی یا پروپوزال برای پایان نامه دکتری مدیریت بازرگانی گرایش بازاریابی در کل بین دو هزار تا دوهزار و پانصد کلمه باشد.
بعد از نگارش پروپوزال نوبت به نگارش پایان نامه دکتری مدیریت بازرگانی در گرایش بازاریابی می رسد، که خود نیازمند توجه، دقت، صرف وقت و انرژی زیادی می باشد. نکته ی مهم نگارش و پذیرش مقاله ی برگرفته از پایان نامه می باشد، بخاطر اینکه بدون داشتن مقاله امکان دفاع از پایان نامه ممکن نیست، دانشجویان بایستی در همان مقطع ابتدای نگارش پایان نامه ی دکتری مدیریت گرایش بازاریابی شروع به جمع آوری اطلاعات و نگارش مقاله نمایند زیرا خود این مهم، کاری وقت گیر است و حدود شش تا هفت ماه ممکن است طول بکشد.
با توجه به حساسیت داشتن مقاله، نگارش صحیح پروپوزال و پایانه نامه دکتری در گرایش بازاریابی، وجود تیمی مجرب و متخصص برای مشاوره و کمک به دانشجویان برای نگارش پایان نامه ی مقطع دکتری مدیریت در گرایش بازاریابی یک باید می باشد، زیرا انتخاب مسیر اشتباه در هر یک از فرآیندهای نگارش پروپوزال، پایان نامه و تهیه ی و چاپ مقاله می تواند دانشجویان را با مشکلات زیادی مواجه کند و باعث بروز خسارتهای مادی و معنوی زیادی برای آنها گردد.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید ؟در گفتگو ها شرکت کنید!