۲۰ نکته مهم برای انجام پایان نامه دکتری مدیریت و روانشناسی و اقتصاد
۲۰ نکته مهم برای انجام پایان نامه دکتری مدیریت و روانشناسی و اقتصاد – از انتخاب موضوع تا دفاع
۱- همیشه دانشجو باید بیشترین وقت را برای انتخاب موضوع گذاشته و هر گونه کم کاری باعث می شود تا راه مطالعه از همان اول نادست باشد .
۲- نظرات استاد راهنما در انتخاب موضوع می تواند سرلوحه کار باشد و دانشجویان در رشته های مختلف مدیریت ، روانشناسی و اقتصاد باید از آن استفاده کنند .
۳- حتما دانشجو از عنوان خود و تکراری نبودن موضوع خود در اینترنت ، سایت های مرجع آگاه شود و بعد کار را شروع کند .
۴- موضوعی که انتخاب می شود حتما باید قابل کار کردن بوده و خلاقیت و نوآوری داشته باشد و بتواند برای سازمان های مختلف کاربردی باشد .
۵- نوشتن رساله می تواند بسیاری از مراحل کاری برای انجام رساله را مشخص کند و دانشجویان دکتری نباید در انجام آن کوتاهی کنند .
۶- هر یک از دانشجویان در مقطع دکتری برای نوشتن پروپوزال باید فرم های مربوطه به همان دانشگاه که تحصیل می کنند را از سایت خود دانلود کرده و کلیه محتوای خود را طبق آن کامل کنند .
۷- جامعه آماری و بر اساس آن نمونه آماری که دانشجو برای تحقیق خود انتخاب می کند باید از قبل اطلاعاتی راجع آن داشته و هماهنگی های لازم را برای گرفتن اطلاعات یا پر کردن پرسشنامه انجام دهد .
۸- ابزار مطالعه اعم از مصاحبه کیفی ، پرسشنامه یا داده های سری زمانی و پانل و یا فیش برداری و کارهای آزمایشگاهی باید قابل دسترس بوده و دانشجو ابزاری را برگزیند که اولا بیشترین هماهنگی را برای رسیدن به اهداف مطالعه دارد و ثانیا بتواند به آنها دسترسی داشته و مطالعه را با آنها انجام دهد .
۹- تجزیه و تحلیل داده ها برای پایان نامه دکتری کار پیچیده ای است و نیازمند آزمون های مناسب می باشد . این کار می تواند با یک مشاور آماری انجام پذیرد .
۱۰- بعد از تأیید پروپوزال ، نوشتن و نگارش خود پایان نامه آغاز می شود . باید دقت داشت که تمامی مراحل کار بر مبنای همان پروپوزال تهیه شده است .
۱۱- پایان نامه از فصل اول که کلیات تحقیق است شروع می گردد و این می تواند بیشتر مطالب پروپوزال را در بر بگیرد .
۱۲- انجام پایان نامه روانشناسی ، مدیریت و اقتصاد نیازمند داشتن پیشینه مطالعاتی قوی است و در فصل دوم باید این کار با دقت خاصی انجام گیرد و کلیه مطالعات گذشته مربوط به موضوع تحقیق بیان شود .
۱۳- در فصل دوم همچنین باید یک جمع بندی و مدل اولیه ارائه شود که در فصول بعدی مورد آزمون قرار می گیرد .
۱۴- فصل سوم پایان نامه مربوط به روش شناسی تحقیق می باشد و محقق باید در آن نوع روش تحقیق ، ابزار گردآوری مطالعه ، روایی و پایایی ابزار ، روش های آنالیز آماری ، جامعه آماری ، نمونه و روش نمونه گیری را توضیح دهد . همچنین مدل ریاضی تحقیق برای دانشجویان اقتصاد ، حسابداری و مدیریت مالی نیاز است .
۱۵- در فصل چهارم نتایج تحقیق ارائه می شود و نتایج آنالیز آماری داده های جمع آوری شده همراه با جداول و نمودارها در دو بخش آمار توصیفی و استنباطی ارائه می شود. دانشجو باید دقت داشته باشد که برای آزمون فرضیه های تحقیق یا پاسخ به سوالات تحقیق باید آزمون مناسب را برگزیند تا بتواند پاسخ درستی ارائه کند. انجام برخی آزمون های آماری برای تست نرمال بودن داده ها مانند آزمون کولموگروف-اسمرینوف ضروری است .
۱۶- فصل پنجم تحقیق در ارتباط با نتیجه گیری، بحث و پیشنهادات مطالعه می باشد و علاوه بر اینکه خلاصه ای از تحقیق در این فصل ارائه می شود، باید نتایج بدست آمده در این فصل با یافته های مشابه و متضاد سایر مطالعات پیشین مقایسه و علت اختلاف ها گفته شود.
۱۷- همچنین در فصل پنجم دانشجو باید با توجه به نتایج تحق خود پیشنهاداتی ارائه کند. این پیشنهادات می تواند به صورت تئوری و کاربردی باشد.
۱۸- در پایان مطالعه دانشجویان همچنین پیشنهاداتی هم برای مطالعات آتی ارائه می کنند و اینگونه گزارش می دهند که اگر کسی در آینده خواست در ارتباط با موضوعات مشابه یا نزدیک آن موضوع کار کند، چه شاخه ها و موضوعاتی در آن رابطه ارزش کار تحقیقاتی دارد و هنوز ناشناخته می باشد.
۱۹- رفرنس نویسی برای پایان نامه باید با فرمت های مخصوص (معمولا APA) انجام گیرد و برای این کار دانشجو می تواند از نرم افزارهای بخصوص مثل Endnote استفاده کند .
۲۰- ارائه مقاله های علمی پژوهشی ، آی اس آی (ISI) در ژورنال های معتبر ی تواند هم برای گرفتن نمره بهتر و هم برای وجهه بین المللی کار بسیار مفید باشد .
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید ؟در گفتگو ها شرکت کنید!